2016 geen copy and paste van 2015

Veel experts gaan ervan uit dat 2016 een copy paste versie wordt van 2015. Paras Anand, hoofd van pan-Europese aandelen bij Fidelity International, stelt echter dat de groei in de eurozone iedereen juist positief zal verrassen.

“De aantrekkende arbeidsmarkt en stijgende nettolonen zullen de economische groei de komende jaren aanjagen. Het breder gedragen vertrouwen in de overheid, een verbetering van de solvabiliteit op staats- en huishoudniveau zullen eindelijk het sneeuwbaleffect teweegbrengen dat we jarenlang hebben gemist. De groei zal vooral zichtbaar zijn in die landen waar werk is gemaakt van het hervormen van de economie in de nasleep van de eurocrisis. 2015 toonde ontegenzeggelijk aan dat de Duitse economie niet alleen meer drijft op industrie en export. Duitse consumenten dragen belangrijk bij aan de groei in eigen land en de regio als geheel. Door loonsverhogingen en mooie rendementen op aandelen en vastgoed hebben zij meer te besteden.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 18 14:47 2015 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen