Aandelenkoersen schieten omhoog

De Europese aandelenmarkten zullen vandaag flink hoger openen. In de premarket lopen de winsten op tot 1,3%. De AEX (599,71) kan daardoor weer een nieuwe aanval doen op de magische grens van 600. Op dagbasis ligt de bovengrens op 605.

Een stimulerende werking gaat uit van de verkiezingszege van Boris Johnson, maar de Schotse Nationale Partij heeft al aangegeven dat Johnson geen mandaat heeft om Schotland los te kopen van de EU. Positief voor het sentiment is de hoop op een handelsakkoord tussen China en de VS. President Trump kan het tegenhouden.

ECB-president Lagarde heeft tijdens haar eerste publieke optreden haar stempel gezet als opvolger van Draghi. Ze wil handelen met de wijsheid van een uil en niet met Germaanse bekrompen disciplines of het ruimhartig beleid van duiven. Ze heeft nog niet duidelijk gemaakt wat het nieuwe beleid zal worden, wel dat interpretatie-loos zal worden gecommuniceerd. Verademend zoals het hoort.

In Azië flink hogere koersen door voor China/VS. Nikkei +2,55%, Hong Kong +2,26%, Shanghai en Kospi bijna +1,40%.De index van het ondernemersvertrouwen in Japan is gedaald naar nul in het vierde kwartaal, het laagste niveau in 6 jaar en 5 punten lager dan de vorige periode. De industriële productie daalde met 4,5% in oktober na een daling van 4,2% in september.

Euro/dollar 1,1172. Euro/yuan 7,7797. Goud -0,04% op 1.471,70. Brent +0,64% op 64,61 dollar. Duitse Bonds +0,006 op min 0,259%. US Bonds +0,013 op 1,912%.

Aandelenkoersen schieten omhoog

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 13 07:28 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen