Aanval ING blijft uit, maar komt wel

De ING heeft geen slechte cijfers gepubliceerd over het eerste kwartaal. Een aanval op de 12,50 euro is uitgebleven.

In de verslagperiode stegen de inkomsten met 4,2% tot 4,7 miljard euro, vooral door hogere commissies en beleggingsinkomsten. De rentebaten van 3,5 miljard euro (+0,3%) werden voor 233 miljoen positief beïnvloed door de monetaire maatregelen van de ECB (TLTRO |||). Onderliggend kan de druk op de rentemarge niet worden gecompenseerd door een hoger volume.

Het bedrijfsresultaat van 1,7 miljard euro was vrijwel onveranderd. De winst kon echter met 50% stijgen tot 1,0 miljard euro door lagere voorzieningen voor probleemleningen. De winst per aandeel kwam uit op 0,26 euro tegen 0,17 euro een jaar geleden.

Het eigen vermogen per aandeel bedraagt 14,10 euro. Een koersstijging tot boven dat niveau is op termijn mogelijk. Weerstanden liggen op 12,50 euro en 16,50 euro. De koers daalde gisteren met 0,7% naar 10,80 euro. Technisch is het nog te vroeg om puts te gaan schrijven.

Aanval ING blijft uit, maar komt wel

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
mei 07 07:46 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen