Aberdeen sluit wereldwijde fondsen na uitstroom

Volgens Citywire gaat het om de in Luxemburg gevestigde fondsen Aberdeen Global Ethical World Equity Fund en het Aberdeen Global World Equity Dividend Fund.

Als reden voor het sluiten van de fondsen geeft Aberdeen dat een aantal van de belangrijkste beleggers in de fondsen zich hebben teruggetrokken. Omdat het om relatief kleine fondsen gaat, is het volgens het fondshuis in het belang van de resterende aandeelhouders het fonds te sluiten en beleggers hun geld terug te geven.

Volgens Morningstar bevatte het Aberdeen Global Ethical World Equity Fund eind januari ruim 15 miljoen euro. Het fonds staat tot en met 24 februari op een year-to-date rendement van -7,02 procent. De manager is Jamie Cumming. Dit fonds wordt op 29 februari gesloten.

Het Aberdeen Global World Equity Dividend Fund is maandag al gesloten. Dit fonds werd gerund door Stephen Docherty en bevatte per eind januari 38,85 miljoen euro. Tot en met 19 februari stond dit fonds op een year-to-date-rendement van -4,36 procent.

Het Schotse fondshuis Aberdeen staat vooral bekend om haar opkomende marktenfondsen. Ongeveer een kwart van het door haar beheerde vermogen wordt daar belegd. Als gevolg van economische zwakte en tegenvallende rendementen daar kampt het fondshuis al enige tijd met uitstroom in dit segment.

Meer achtergronden op Fondsnieuws: 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
februari 25 14:05 2016 Print dit artikel