ABN Amro op gevaarlijk punt

ABN Amro heeft tegenvallende resultaten behaald over het eerste kwartaal.

ABN Amro op gevaarlijk punt

Op jaarbasis daalden de baten met 11% naar 2,1 miljard euro, het bedrijfsresultaat met 23% en de nettowinst met 20% naar 478 miljoen. Het is positief dat bij een lagere omzet een hoger bruto- en nettoresultaat zijn behaald versus het vierde kwartaal. Dat lijkt te wijzen op een kentering, ware het niet dat het resultaat sterk is beïnvloed door lagere voorzieningen en afschrijvingen op leningen. De winst zou met 36% zijn gedaald als deze het eerste kwartaal even hoog zouden zijn geweest als dezelfde periode vorig. Operationeel was sprake van een verslechtering bij ABN Amro. Volgens CEO Van Dijkhuizen moet voor elke euro aan inkomsten bijna 64 cent aan kosten maken. Een jaar eerder was dat nog een kleine 58 cent.

Op 19,22 euro staat de koers onderin de bandbreedte. Daarmee staat het op de steun op basis van de correctie van twee derde van de opgaande beweging van 14,90 euro tot 28,10 euro. De koers kan dalen naar 14,90 euro als de huidige steun niet sterk genoeg is.

ABN Amro op gevaarlijk puntBekijk ook:
Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
mei 15 11:28 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen