Aegon verrast met inkoopprogramma

Aegon heeft een aandeleninkoopprogramma aangekondigd en daar zijn analisten aangenaam door verrast. De verzekeraar gaat voor 400 miljoen euro aan aandelen inkopen.

Analist Matthias De Wit van KBC Securities noemt de stap van Aegon bemoedigend. Eerder liet de bank weten het belang in het concern af te bouwen. Dat blijft zo, volgens De Wit. KBC ziet wel kansen in de sector, maar die liggen vooralsnog niet bij Aegon. Wel stelt De Wit dat Aegon er beter voorstaat dan gedacht.

Albert Ploegh, analist bij ING, had een inkoopprogramma van Aegon wel verwacht, maar niet zo vroeg in 2016. Ploegh concludeert dat de verzekeraar blijkbaar veel vertrouwen heeft in de eigen kapitaalpositie. ING handhaaft het hold-advies dat het eerder heeft gegeven.

Overigens had Aegon ook nog goed nieuws voor de aandeelhouders. De verzekeraar gaat de helft van de winst als dividend uitkeren. Het bedrijf gaat onder meer snijden in de kosten om daar geld voor vrij te maken. Eind 2018 wil Aegon 200 miljoen euro hebben bespaard.

Aegon verrast met inkoopprogramma

Aegon is woensdagochtend de grote uitblinker aan het Damrak. Het aandeel koerst bijna 13% hoger rond de 5,60 euro. Dat is een doekje voor het bloeden. Aegon behoorde in 2015 tot de grote verliezers in de AEX.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 13 10:15 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen