AEX: Angst voor oververhitting

De Fed heeft een brandend verlangen om de rente nog een keer te verhogen, ook als de inflatiedoelstelling van 2% nog niet is bereikt. Sommige Fed-bestuurders vrezen dat een ongewijzigd beleid kan leiden tot een oververhitting van de economie, zo blijkt uit de notulen van de Amerikaanse centrale bank.

Voor die angst is wat te zeggen bij een werkloosheid van 4,2% en een bezettingsgraad van 76,1%, waardoor de prijzen sterk en onverwacht zouden kunnen stijgen door een versnelde toename van de lonen en van prijzen van producten door een verkrapping van de productie. De aanhoudende renteangst was voor beleggers geen reden om Amerikaanse aandelen te dumpen. Integendeel, er werden redelijke winstjes geboekt in de jacht op records. De AEX heeft de afgelopen dagen aangegeven moeite te hebben om in dit spel mee te gaan.

Chart AEX

De AEX (541,76) lijkt het niet aan te durven om uit te breken en op te lopen naar de volgende weerstand (korte termijn) van 550. De markt lijkt overgevoelig voor de angst van een rentestijging en is onderkoeld bij de beoordeling van de effecten van de groei op de bedrijfswinsten.

  Article "tagged" as:
  Categories:
oktober 12 01:16 2017 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen