AEX hoopt en biedt ruimte

Hoop blijft regeren op de aandelenmarkten. Tegen beter weten in?

In ieder geval staan de Amerikaanse futures vanmorgen iets hoger met een winst van 0,5% voor de Nasdaq. Beleggers sluiten hun ogen voor Covid-19. Het aantal nieuwe besmettingen baart zorgen. Vraagtekens worden geplaatst bij de toediening van een experimenteel vaccin in China. Het waren de Chinese gezondheidsaandelen die voor koersdruk zorgden in China en Hong Kong. De Japanse export daalde in augustus met 14,8% na een daling van 19,2% in juli.

Ondanks de fundamentele druk wijzen de technische indicatoren op een verdere stijging. Het sterkst zijn de signalen voor de DAX, Stoxx 50 en de Sensex (India). Nikkei en Shanghai onveranderd. Kospi +0,2%. Australië +0,9%.

Euro/dollar 1,1849. Euro/yuan 8,0234. Goud +0,3% op 1.961,40. Brent +1,5% op 41,15 dollar. Rentes vrijwel onveranderd.

De AEX (555,95) heeft volgens de daggrafiek nog enige ruimte voor een stijging. De RSI geeft aan dat de AEX niet overbought is.

AEX hoopt en biedt ruimte

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
september 16 07:17 2020 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen