AEX, LET OP: in de VS is sprake van een winstrecessie

De AEX scheert op 755 langs de trendlijn. Veel is niet nodig voor een doorbraak. De steun van 733 komt dan in zicht.

AEX, LET OP: in de VS is sprake van een winstrecessieHet is positief dat de onderhandelaars over het Amerikaanse schuldenplafond dichter bij elkaar zijn gekomen. Maar er is een ander probleem. De bedrijfswinsten in de Verenigde Staten daalden in het eerste kwartaal met 8,2% tegen een raming van -0,9% en -2,7% in Q4. De Amerikaanse zitten dus al in een recessie. De onderstaande grafiek laat zien dat dalende bedrijfswinsten slecht zijn voor het beurssentiment.

Amerikaanse futures staan wat lager. Azië hoger. Nikkei +0,6%, Shanghai +0,5% en Sensex +0,4%. Hong Kong was dicht. Euro/dollar 1,0739. Negatieve trend voor euro/dollar is nog niet uitgeteld, maar RSI toont een lichte verbetering. Brent -0,2% op 76,08 dollar bij de aanzet van een stijging van de prijstrend. Weerstanden liggen voor Brent op 77 en 82 dollar

AEX, LET OP: in de VS is sprake van een winstrecessie

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
AEX
  Categories:
mei 26 07:57 2023 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen