AEX opnieuw hard onderuit

De Europese aandelenmarkten zullen pijnlijk lager openen. In de premarket staan de indices op een verlies van meer dan 2%. Dat kan nog hoger worden als particulieren uit de markt stappen en handelaren geen steunaankopen doen. De futures op de Dow Jones staan in de vroege ochtenduren op een verlies van 1,7%.

AEX opnieuw hard onderuit

De AEX (528,03) is gedaald naar de ondergrens van de bandbreedte op weekbasis. De RSI is gedaald naar 54. In maart 2018, september 2017 en juli 2017 was dat een kantelpunt voor de markt. Echt speculatief ingestelde traders zouden kunnen gokken op een herstelbeweging na een zwakke opening. Op maandbasis bedraagt de bandbreedte 507/575 en op kwartaalbasis 325/578.

Ook in Azië zijn harde klappen uitgedeeld met verliezen oplopend tot boven de 4%. Dat zijn bijzondere dagen. FactSet heeft berekend wanneer dit soort van gebeurtenissen zich voor de Dow dit jaar hebben voorgedaan (zie staatje).

De selloff heeft te maken met de angst voor een verdere stijging van de rente. VS-president Trump heeft gezegd dat de Fed gek is geworden. Het beleid van Fed-president Powell heeft bijval gekregen van IMF-directeur Christine Lagarde. Fundamenteel kan niet worden gesteld dat in de VS bij een inflatie van 2,70% de rente van de Fed van 2,25% en het rendement op 10-jarige obligaties van 3,157% te hoog zijn. De daling vanmorgen van het rendement op de 10-jarige bonds met 0,068 naar 3,157% heeft te maken met de vlucht van beleggers naar de vermeende veiligheid van Amerikaanse obligaties. Het uitblijven van een verdere stijging van de rente is een illusie.

Wellicht dat de Amerikaanse kwartaalcijfers voor enige verlichting kunnen zorgen. Volgens FactSet zal de gemiddelde winstgroei 19% bedragen in het derde kwartaal. Het zal worden overschaduwd doordat ondernemers in toenemende mate hun vrees zullen uitspreken voor de gevolgen van de dollar en de handelsoorlog.


AEX opnieuw hard onderuit

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
oktober 11 07:47 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen