AEX volgt niet selloff Azië

Europese beleggers lijken vooral erop te gokken dat de selloff in de VS niet doorzet, zoals wel het geval is vandaag in Azië.

In de premarket nemen de Europese markten een afwachtende houding aan bij een daling van de futures op de Dow met 0,2%. Charttechnisch is deze houding wel te verklaren. De AEX (516,29) staat beneden de ondergrens van de bandbreedte, de markt is duidelijk oversold en de index test de steun van 515 en de lows van eerder dit jaar.

Een nieuw geopolitiek probleem zal ontstaan als blijkt dat de Jamal Khashoggi, journalist, Amerikaans inwoner en geboren in Saoedi-Arabië, blijkt te zijn vermoord. VS-president Trump zal Saoedi-Arabië dan op diverse manieren straffen, zo heeft hij aangegeven. Turkije zegt te kunnen bewijzen dat Khashoggi is vermoord. Khashoggi is op 2 oktober verdwenen na een bezoek aan de ambassade van Saoedi-Arabië in het Turkse Istanbul. De olieprijs is 1,24% hoger en gas zelfs 1,36%.

Op de Aziatische markten heeft de selloff zich vandaag doorgezet, wat opmerkelijk is gezien de stijging vrijdag van de Dow Jones en de S&P en de daling van de S&P VIX met 2,5%. De Nikkei is -1,47%. Softbank verliest 5,5% vanwege haar banden met Saoedi-Arabië, wat momenteel een risicofactor gezien de oplopende spanning met de VS vanwege het verdwijnen van de journalist Khashoggi. Shanghai is -0,79%. Hong Kong is 1,01% lager. Vooral de bankaandelen. Dat is ook een van de belangrijke redenen voor de daling van Australië met 1,03%.

Euro/dollar 1,1546. De trend zoekt een bodem voor een opslag. De bandbreedte is 1,14/1,18. Euro/yuan is 7,9868. De trend is neutraal na een eerdere stijging (oppassen). De bandbreedte is 7,90/8,10. Goud +0,25% op 1.225,10. Brent +1,24% op 81,43.

Duitse Bunds -0,008 op 0,489%. US Bonds +0,013 op 3,154%. Technisch lijken de Amerikaanse rentemarkten toe aan een correctie voor de korte termijn (meer is het niet). De korte rente heeft relatief meer ruimte voor een correctie dan de lange rente.

AEX volgt niet selloff Azië

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
oktober 15 07:53 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen