AEX wacht op doorbraak

De Europese aandelenmarkten zullen vandaag vrijwel onveranderd beginnen. Kennelijk weten beleggers geen richting te bepalen gezien de handelsoorlog (China zal niet buigen, schrijft de Chinese staatskrant), de uitspraken van de Fed later deze week en de technische positie van de markten.

De AEX (548,43) heeft moeite een positieve aanval op de trend, waardoor de ruimte naar de bovengrens (565) niet wordt benut. Op het huidige niveau van de AEX ligt een weerstand op basis van de daling die eind augustus is ingezet.

De Aziatische aandelenmarkten die vandaag waren geopend namen een afwachtende houding aan. Hong Kong en Zuid-Korea zijn gesloten vanwege een feestdag. De Nikkei is +0,15%, waarvan de helft kan worden toegeschreven aan de yen. Euro/dollar is 1,1743. Euro/yuan is 8,0599, wat wijst op oplopende handelsspanningen. CNBC schrijft: Chinese partij wil de wereld beschermen voor de VS. Dat is een opvallende uitspraak, omdat Chinezen in principe niets te maken willen hebben met bemoeizucht. Duits Bunds onveranderd 0,511%. US Bonds +0,02 op 3,098%.

AEX wacht op doorbraak

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
september 25 08:33 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen