AkzoNobel stoot niet door

De winstgroei bij AkzoNobel kan beleggers niet inspireren.

De stijging van de omzet met 10% naar 2,3 miljard euro, het bedrijfsresultaat met 40% naar 277 miljoen euro en de verdubbeling van de winst per aandeel (1,15 euro) komt door eenzijdige opleving van decoratieve verf, kostenbesparingen en inkoop van eigen aandelen. Op een been willen beleggers kennelijk niet staan.

Het aandeel staat fractioneel lager met een verlies van 0,4% op 100,30 euro. De koers was dan ook al het koersdoel van analisten benaderd van 102 euro.

Charttechnisch staat de koers op week- en dagbasis bovenin de bandbreedte. In beide gevallen is het aandeel overbought. Vreemd is dat niet. Vanuit de low eerder dit jaar is de koers verdubbeld.

Wie op een beduidend lager niveau is ingestapt, zou eerst gedekte calls kunnen schrijven en eventueel later puts kunnen schrijven.

AkzoNobel stoot niet door

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
april 21 10:53 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen