‘Algarve beste gebied voor gepensioneerden’

De Algarve in Portugal is de beste plek ter wereld voor pensionado’s. Dit stelt de website Live and Invest Overseas.

De Algarve in Portugal is de beste plek ter wereld voor gepensioneerden. Dit stelt de website Live and Invest Overseas.

Volgens de website hebben gepensioneerden in de Algarve lage kosten op het gebied van wonen en levensonderhoud. Een gepensioneerd stel kan voor minder dan 1500 euro per maand hier goed rondkomen. Andere voordelen zijn de veiligheid, het gunstige weer het hele jaar rond en de goede Engelse spreekvaardigheid van veel Portugezen in dit gebied.

Op de tweede plek eindigde de Franse stad Annecy. Deze toeristenplaats ligt dichtbij de skioorden in de Alpen. “Bovendien is het een geweldige plek voor cultuur en architectuur”, zo stelt Live and Invest Overseas. De Fransen in deze plaats hebben over het algemeen een “redelijke” Engelse spreekvaardigheid.

De Sloveense plaats Bled kwam uit op de derde plaats. Het wordt getypeerd als een “pittoreske bergplaats”. Het is bovendien niet heel erg bekend, waardoor het “ondergewaardeerd” is. Het decor van de plaats lijkt op de Disney-film Frozen, aldus de website. Bled is beroemd vanwege haar warmwaterbronnen. Met Engels kun je je hier ook goed redden.

De top-10 wordt verder aangevuld met Canggu (Bali), Cascais (Portugal), Città Sant’Angelo (Italië), Cuenca (Ecuador), Da Lat (Vietnam), Da Nang (Vietnam) en Fortaleza (Brazilië).

Lees hier het hele artikel

  Categories:
april 15 15:16 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen