AllianzGI voegt vijf obligatiefondsen toe

Allianz Global Investors (AllianzGI) heeft de eerste strategieën die worden beheerd door managers van Rogge Global Partners toegevoegd aan zijn in Luxemburg gevestigde Ucits-fondsenpalet. Rogge, een obligatiespecialist uit Londen, werd in juni 2016 overgenomen door de vermogensbeheerder.

AllianzGI voegt vijf obligatiefondsen toe“Met deze belangrijke stap krijgen veel meer beleggers toegang tot de fundamentele obligatiestrategieën die worden gemanaged door Malie Conway en haar team”, vertelt Tobias Pross, Head of EMEA voor AllianzGI. Conway is Chief Investment Officer of Global Fixed Income. De genoemde strategieën investeren in een scala van internationale obligatie-emittenten in een groot aantal landen en markten en bieden een breed spectrum aan rendementen.

De mogelijkheden voor managers van global credit en high yield zijn wereldwijd veel groter dan voor binnenlandse obligatiebeheerders. Research laat volgens AllianzGI zien dat actieve managers hierdoor een hoger rendement kunnen genereren tegen een bepaald risiconiveau.

De nieuwe fondsen zijn het Allianz Global Credit Fund,  het Allianz Global Multi-Asset Credit Fund, het Allianz Global High Yield Fund, het Allianz Selective Global High Yield Fund en het Allianz Short Duration Global Real Estate Bond Fund. AllianzGI zal afhankelijk van de vraag de strategieën aanbieden in verschillende beleggingsklassen. Ze worden geregistreerd in verschillende markten en zijn gericht op zowel particuliere als institutionele beleggers. Alle strategieën hebben een meerjarige trackrecord.

Conway zegt: “Global credit is een ideaal beleggingssegment. Niet alleen genereert het aantrekkelijke rendementen, maar global credit heeft als het wordt toegevoegd aan een bestaande portefeuilles ook aantrekkelijke risicokarakteristieken. Bij diversificatie zoeken we naar een beleggingssegment met een lage correlatie tot andere segmenten in de portefeuille.”

Zij voegt hieraan toe: “Global high yield biedt toegang tot veel meer sectoren dan Amerikaanse of Europese high yield. In combinatie met verschillende onderliggende macro-economische trends en herfinancieringscycli zorgt dit voor een grotere kans op outperformance voor global high yield. Internationale bedrijfsobligaties brengen ook risico’s met zich mee, maar hun correlatie met de meeste andere beleggingsklassen is lager dan bij binnenlandse credit. Door te beleggen in global credit of high yield wordt het overkoepelende risico in de meeste portfolio’s beperkt.”

Het bericht AllianzGI voegt vijf obligatiefondsen toe verscheen eerst op The Asset.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
november 22 14:24 2016 Print dit artikel