Vlog: Apple in 40 jaar van 1 naar 2.000 miljard

Apple is op weg om structureel een marktwaarde te hebben van meer dan 2.000 miljard dollar.

Ruim 40 jaar geleden ging Apple naar de beurs voor ruim 1 miljard dollar. Daarna heeft zich een explosieve groei voorgedaan. Op basis van verwachtingen van analisten is die nog niet voorbij.

De onderneming begin aan een nieuwe revolutie door de overstap van alle hardware op ARM, waardoor apps op alle schermen kunnen werken. Waarschijnlijk komt het nut daarvan goed tot uitdrukking als gebruikers overstappen naar grotere of kleinere schermen, maar in principe zou het ook de weg vrij moeten kunnen maken om de kleinste iPhone met een deskstation te laten functioneren als een pc.

Apple ondervindt momenteel wel de nodige weerstand. Overheden en app-makers klagen over de dominantie van Apple, maar het is niet erg waarschijnlijk dat de meeste gebruikers zich daar druk om zullen maken. Die leven bij de gratie van het ecosysteem van Apple.

Apple noteert 458,43 dollar, waarmee de marktwaarde van de onderneming uitkomt op 1.960 miljard dollar. De koers/winstverhouding bedraagt 35 en voor de aandelen wordt 8,2 keer de omzet betaald. Dat past eerder bij een mooie groei dan bij overdreven hoog gespannen verwachtingen. De koers staat boven in de bandbreedte bij hoge standen voor diverse indicatoren. Het is een mooi aandeel om op zwakke dagen te kopen.

Apple: in 40 jaar van 1 naar 2.000 miljard

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
augustus 18 10:08 2020 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen