Apple moet 13 miljard betalen

Apple moet 13 miljard euro betalen aan Ierland aan verschuldigde belasting. Dat is wat de Europese Commissie heeft besloten, die belastingontwijking wil uitbannen. 

Apple moet 13 miljard betalenLidstaten mogen geen belastingvoordelen toekennen aan bepaalde ondernemingen. Dit is verboden volgens de EU-staatssteunregels. Uit het onderzoek van de Commissie blijkt dat Ierland verboden belastingvoordelen aan Apple heeft toegekend in ruil voor de creatie van banen. In de voorbeurs staat de koers van Apple 1,7% lager op 105,01 dollar. Het is vrij aannemelijk dat Apple en/of de Ierse overheid in beroep zullen gaan tegen de aanslag.

Als de onderneming zou besluiten om versneld de winst van de Ierse activiteiten over te boeken naar de VS, zal Apple daar winstbelasting moeten gaan betalen. Dat is geen straf, maar onderdeel van Apple’s constructie van belastingontwijking. Eerder hebben sommigen hun verontwaardiging uitgesproken over de uitspraak van Apple-CEO Tim Cook dat hij best bereid is om geld over te hevelen naar de VS maar pas als de Amerikaanse vennootschapsbelasting is verlaagd.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
augustus 30 16:06 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen