Bayer doet het met Monsanto

Het zat al in de pen, maar nu is het dan zo ver. Zadenhandelaar Monsanto en chemiebedrijf Bayer hebben een akkoord gesloten over een deal van 66 miljard dollar. Daarmee is het de grootste buitenlandse overname door een Duits bedrijf uit de geschiedenis.

Bayer betaalt 128 dollar per aandeel in contanten voor Monsanto. De Duitsers betalen 2 miljard dollar als de deal door bezwaren van toezichthouders toch niet doorgaat.

De koers van het aandeel Monsanto stond het afgelopen jaar flink onder druk. Daar profiteerde Bayer van. In mei deed het een eerste bod van 122 dollar per aandeel. Dat werd afgewezen en twee maanden later kwam een nieuw bod van 125 dollar. Na een nieuwe verhoging een week geleden, gingen beide concerns serieus praten en dat had wel succes.

Mansanto sloot dinsdag op 106,10 dollar. In de premarket koerst het aandeel 0,3% hoger.

monsanto140916

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
september 14 15:16 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen