Beleggers blijven in Nederlandse vastgoedmarkt

Europese beleggers zijn voorzichtiger in 2016, maar er zijn geen tekenen dat ze zich terugtrekken uit de Nederlandse vastgoedmarkt. Dat zegt Sven Bertens, Head of Research Advisory bij JLL.

Beleggers blijven in Nederlandse vastgoedmarkt

Bertens verwacht wel een lichte daling van het beleggingsvolume ten opzichte van 2015. “Als gevolg van de huidige schaarste aan geschikt beleggingsproduct”, stelt hij.

In Europa vielen de transacties in 2015, gemeten in US dollar, 9% lager uit Maar gemeten in lokale valuta gaven ze een rooskleurig beeld en vielen ze 8% hoger uit dan in 2014. In Nederland lijkt het volume van 2015 eveneens uit te komen boven het beleggingsvolume van 2014. Voorlopige cijfers tonen een stijging van circa 5% waardoor het totale beleggingsvolume in Nederland over 2015 uitkomt op € 10,7 miljard.

Wereldwijd verwacht JLL voor 2016 dat de vastgoedtransacties in lijn met die in 2015 liggen en dat ze uitkomen op een totaal tussen $720 en $730 miljard. De transacties in het EMEA groeien naar verwachting met 1% tot $255 miljard*.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 18 14:46 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen