Beleggers twijfelen

De Amerikaanse markten zullen vandaag vrijwel onveranderd openen, zo blijkt uit het verloop van de futures in de premarket. Net als in Europa staan de beurzen in het teken van de kwartaalcijfers.

De Nasdaq (8.120,82) staat hoog in de bandbreedte. Sommigen zijn bang dat eerste een correctie nodig is om een nieuwe opgaande beweging in te zetten.

“De onduidelijkheid over de wereldwijde groeivooruitzichten maakt het centrale bankiers lastig”, stelt Kristina Hooper, Chief Global Strategist bij vermogensbeheerder Invesco. “Daarmee is het voor beleggers moeilijk in te schatten welke kant het monetair beleid op gaat: zowel renteverhogingen als -verlagingen zijn mogelijk. De notulen van de maartvergadering van het beleidsbepalende Federal Open Market Committee (FOMC) geven aan dat de kans op een renteverhoging even groot is als een verlaging. Vorige week zei Charles Evans, president van de Chicago Fed, nog steeds te verwachten dat de Fed de rente verhoogt, gezien de goede economische vooruitzichten – om er aan toe te voegen dat er ook een gerede kans is dat er juist een verlaging plaatsvindt. De huidige tarieven zijn volgens Evans ‘ongeveer neutraal’ qua effect op de economie, hetgeen de centrale bank de vrijheid geeft om tarieven te verhogen of te verlagen.”

 

Beleggers twijfelen
Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
april 24 14:08 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen