Bitcoingekte slaat niet over naar de beurzen

Als aandelenkoersen even snel en sterk zouden stijgen als de bitcoin zou niemand de opgaande beweging vertrouwen. In 36 uur is de prijs gestegen van 12.000 tot boven de 15.000. Gezond?

Nee. Vooral als men zich realiseert dat bitcoin nergens op is gebaseerd en dat de centrale banken die in de toekomst cryptovaluta’s introduceren met eenzelfde bedrag de geldhoeveelheid zullen verminderen. Een ander punt van zorg is de waarschuwing van het IMF over de schuldenlast van China. Deze staat 25% boven de trend voor de lange termijn op basis van de internationale standaard. Die waarschuwing zou absoluut terecht zijn als de Chinese yuan een vrij verhandelbare valuta is. Wat te denken van Japan met haar torenhoge schuldenlast. De beleggers laten daar geen krimp over. Ook het optimisme wil niet overheersen. De Amerikaanse indices laten in de premarket een verdeeld beeld zien: S&P +0,01%, Nasdaq +0,20% en Dow Jones -0,12%. Deze cijfers geven aan dat de markt op zoek is naar herstelkandidaten om de markten tot het einde van het jaar op niveau te houden.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 07 14:13 2017 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen