Bram Voermans: Geen goed pensioen zonder zelf actief te beleggen

Geen goed pensioen zonder zelf actief te beleggen. Mijn huidige pensioen is al ontoereikend. Door de verder dalende dekkingsgraad blijft er niks over.

Geef hieronder uw mening of een inhoudelijke reactie.

Club poll

Geen goed pensioen zonder zelf actief te beleggen

Bekijk resultaten
Loading ... Loading ...

 

 

write a comment

2 Comments

 1. oktober 13, 15:11 #1 lidia

  Dekkingsgraad is slechts een politieke afspraak en is wat anders dan beleggingsresultaat. Bij een rentestijging van 2% stijgt de dekkingsgraaf van nu onder de 100 naar ver boven de 100. En er is ook nog zo iets als solidariteit. Beleg je zelf dan is het nog maar de vraag of en hoeveel er over blijft voor nabestaanden ingeval van overlijden. Dat geldt ook in het geval dat je of aanzienlijk minder kunt werken tgv gezondheidsproblemen.

  Reply to this comment
  • oktober 20, 12:26 level5beleggen.nl

   Hallo Lidia, Als je zelf belegt ben en blijf je baas over je eigen ingelegde beleggingsgelden. Reken maar eens uit wat je bereikt in zeg 25 jaar bij een gemiddeld rendement van 5% per jaar. Dan heb je nagenoeg niets te maken met een (onbetrouwbare) overheid (Lubbers en Kok stalen 60 mrd pensioengeld van het ABP, Volkskrant 20-9-2019). Je iegen verantwoordelijkheid nemen en niet bij de overheid je hand op willen houden ! Kijk op level5beleggen.nl
   Groeten Joep

   Reply to this comment

Geef een reactie

 
  Article "tagged" as:
  Categories:
oktober 07 14:59 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Bram Voermans

Bram Voermans is eigenaar van ElkeWeekGeld.nl. Daar bied hij abonnementen op zelf ontwikkelde optiesystemen aan. Daarnaast geeft hij optiecursussen.

Toon meer artikelen