Capital Group ziet kansen in 2019

Als u in het ongewisse bent over beleggen in 2019, bent u niet de enige.

capital group 2019Met grote economieën die het laatcyclische gebied betreden, volatiliteit die stijgt, een monetair beleid dat verkrapt en een een mogelijke escalatie van de handelsoorlog tussen China en de VS, vraagt u zich misschien af hoe u uw portefeuille kunt positioneren. Capital Group geeft hiervoor enige tips.

 

Amerikaanse aandelen: op zoek naar laatcyclische winnaars

Met het aangescherpte beleid van de Fed, stijgende schulden en tarieven die hun tol beginnen te eisen bij bedrijven, wordt een hogere volatiliteit verwacht in 2019. De aandelenwaardering blijft gespannen, dus houd rekening met afnemende verwachtingen. Voor een groeistrategie kan men het beste focussen op bedrijven met genoeg reserves en grote bereikbare markten. Voor een defensieve oriëntatie verdienen bedrijven die het dividend op peil kunnen houden de voorkeur.

Europese aandelen: op zoek naar ruwe diamanten

Ondanks dat Europa te kampen heeft met politieke onzekerheid, zoals het vertrek van het VK uit de EU, het Italiaanse begrotingstekort en de verkiezingen voor het Europees Parlement, kennen de Europese aandelenmarkten een relatief lage waardering in internationaal opzicht. Als de wereldeconomie echter robuust blijft, zouden de internationaal georiënteerde Europese ondernemingen hiervan moeten kunnen profiteren. Selectiviteit is essentieel bij het identificeren van succesvolle potentiële investeringsmogelijkheden.

Japanse aandelen: uitkijken naar bedrijven die verbeteringen ondergaan

Na recente herzieningen zijn de Japanse Corporate Governance Code en de stewardship-code voor institutionele beleggers nu meer dwingend en zijn er tekenen dat de verbeteringen een duurzaam karakter hebben. Deze, tezamen met de extra druk van openbare pensioenfondsen op Japanse bedrijven om de corporate governance-praktijken te verbeteren, zouden kunnen helpen het rendement voor aandeelhouders te vergroten.

Opkomende markten: aantrekkelijke, langetermijnkansen benutten

Hoewel een aanhoudende volatiliteit op opkomende markten (EM) valt te verwachten te midden van een stijging van de Amerikaanse rente, handelsspanningen en de idiosyncratische problemen in verschillende landen, zijn er een aantal redenen om positief te blijven over opkomende markten. De lagere economische groei wereldwijd van gevestigde landen kan gunstig zijn voor opkomende markten, terwijl de koerswinstverhouding in opkomende markten zich op het laagste niveau sinds 2015 bevindt. Capital Group is van mening dat er aantrekkelijke langetermijnkansen zijn door te beleggen in bedrijven die profiteren van technologische ontwrichting en seculiere groei, met name in Azië.

Wereldwijde obligaties: het upgraden van uw obligatiespreiding

Beleg in een laatcyclische economie in obligaties die relatief stabiel zijn, een gestage inkomstenstroom genereren en een lage correlatie met aandelen hebben (diversificatie). Hoewel er veel aandacht wordt besteed aan het renterisico, is het kredietrisico ook belangrijk. Obligaties die op korte termijn inkomsten genereren genieten de voorkeur.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 14 14:00 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen