Citi start coverage Basic-Fit met koopadvies

De analisten van Citi Private Bank hebben hun coverage op fitnessketen Basic-Fit aangevangen met een koopadvies.

Volgens Citi kan Basic-Fit nog lang blijven doorgroeien in Frankrijk en Spanje. In beide landen zijn nog relatief weinig goedkope fitnesscentra. Daarnaast is slechts een klein percentage van de bevolking lid van een sportschool. Omdat mensen zich steeds meer gaan bezighouden met hun gezondheid, gaat het in deze landen goed met bedrijven als Basic-Fit. De bereikbaarheid van sportscholen speelt hierbij ook een rol, die vergroot wordt door de technologie. Basic-Fit maakt hiervan goed gebruik. Zo kunnen lessen van een trainer door middel van een videoverbinding worden gevolgd.

Citi is verder zeer te spreken over het bedrijfsmodel van de fitnessketen. Volgens de analisten is dit een van de beste bedrijfsmodellen in de markt. Een ander pluspunt is de schaalgrootte van Basic-Fit, wat zeker een voordeel is in deze sector en waar Basic-Fit goed gebruik van weet te maken. Tot slot is het bedrijf, mede hierdoor, in staat om de kosten laag te houden. De analisten van Citi geven het aandeel een koersdoel van €32 mee.

Basic-Fit

Lees hier het hele artikel

  Categories:
januari 28 10:15 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen