Vlog: 5 toppers en 5 floppers

De AEX heeft met een prachtige performance van 13,5% één van de beste maanden ooit laten zien. Dat komt vooral omdat een maand geleden nog veel beleggers somber waren gestemd over de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen en het groeiende aantal coronagevallen.

Corné van Zeijl, strateeg Actiam: “Met de aankondiging van de vaccins, die zowel qua snelheid als werkzaamheid meevielen, kreeg de beurs vleugels. De experts waren vorige maand al van heel negatief naar neutraal gedraaid. Een dergelijke grote draai komt niet vaak voor.”

De maandelijkse beursenquête van Actiam is terughoudend voor de komende 6 maanden. “Vorige maand was daar een bescheiden optimisme, wel het hoogste sinds tijden. Dat optimisme was onder ander gebaseerd op een mogelijk vaccin. Dat is er nu. Opvallend overigens dat het gemiddelde 2020-eindejaarsdoel van de experts voor de AEX op 610 lag. Dat is zo’n beetje ook de stand die nu op de borden staat.”

Aandelenkeuzes december

“Voor december proberen de experts het opnieuw met Galapagos op nummer 1. Ook is de verwachting dat ING zijn stijging doorzet. Bij de floppers staat Adyen met kop en schouders boven aan. Maar liefst 11 van de 57 experts denken dat dit aandeel het hardst zal dalen. Twee hebben hem overigens als topper genoemd.”

Corné van Zeijl (Actiam): 'Adyen slechtste aandeel'

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 03 07:00 2020 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen