DAX: Hoge kansen voor Commerzbank, Deutsche en Adidas

Het sentiment in de Duitse verwerkende industrie, zoals gemeten door het Ifo-instituut, is sinds het begin van dit jaar sterk teruggelopen. Dat signaleren de economen van ABN Amro.

“Vooral de verwachtingencomponent is hard naar beneden gegaan: deze verloor 8,5% tussen november 2017 en april 2018 en heeft de laagste stand sinds de zomer van 2016 bereikt. Andere indicatoren, zoals het onderdeel van de sentimentsindex van de Europese Commissie dat de verwachte productie in de Duitse verwerkende industrie meet, zijn ook in februari en maart gedaald, maar in april volgde een licht herstel. Duitse producenten hebben in alle maanden sinds december vorig jaar minder orders ontvangen. Dit vormt mogelijk een gedeeltelijke verklaring voor het afgenomen sentiment. Tussen december 2017 en maart 2018 daalden de orders met bijna 5%; zo ging de stijging van de periode juli – december 2017 voor meer dan de helft weer verloren.” De verslechtering wordt toegeschreven aan het Chinees Nieuwjaar en de dreiging van een handelsoorlog. “Hoewel de besprekingen tussen de VS en China zich vermoedelijk nog wel even voortslepen, lijkt de discussie tot nu toe te wijzen op een gunstige afloop. In een minder positief scenario zou Duitsland echter behoren tot de zwaarst getroffen landen, mede omdat het aandeel van de uitvoer van goederen in het Duitse bbp met bijna 40% relatief hoog is.”

Top-10 meest kansrijke aandelen in DAX op weekbasis

DAX: Hoge kansen voor Commerzbank, Deutsche en Adidas

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
mei 15 12:55 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen