DAX versus AEX

Duitsland gaat zondag aanstaande naar de stembus en de uitkomst is zeer waarschijnlijk dat Angela Merkel Europa’s grootste economie zal blijven leiden.

“De peilingen hebben steeds een CDU/CSU overwinning voorspeld en dat betekent dat Merkel waarschijnlijk haar vierde en laatste termijn zal inluiden”, aldus Robeco hoofdeconoom Léon Cornelissen. “In economisch opzicht kunnen we extra investeringen in infrastructuur verwachten, alsook belastingverlagingen, wat goed zal zijn voor de groei. De Duitse economie krijgt het hier en daar wat moeilijk volgend jaar omdat de sterke euro de export raakt. Daarnaast is Duitsland gevoelig voor de economische kwetsbaarheid van China, waar het risico stijgt door de onhoudbare toename van de Chinese schuld.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
AEX
  Categories:
september 21 15:08 2017 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen