De haaien rond Netflix

Netflix presenteert komende woensdag de cijfers over het derde kwartaal, maar analisten zijn er niet gerust op. Ze vrezen voor de toenemende concurrentie en hebben daarom de koersdoelen voor het aandeel verlaagd.

De haaien rond Netflix

Het aandeel van het tv-bedrijf noteert nu op 283 dollar. Analisten van Raymond James verlaagden vandaag het koersdoel van 450 dollar naar 415 dollar, terwijl analist  Vijay Jayant van ISI het koersdoel bijstelde van 380 dollar naar 300 dollar.

Reden voor de bezorgdheid is het aantal grote aantal ‘haaien’ dat rond Netflix zwemt. Het gaat dan om Walt Disney , Apple , AT&T,  HBO Max, Comcast, NBCUniversal, Amazon.com en Roku. De komende maanden presenteren zij alle streaming diensten, waarmee zij geduchte concurrenten kunnen worden.

Apple en Walt Disney komen al begin november met hun streaming diensten. Volgens The Wall Street Journal heeft Walt Disney reclames voor Netflix gebannen van al zijn tv-kanalen.

Lees ook: ‘Disney doet Netflix-advertenties in de ban’

De bovengrens van de bandbreedte van het aandeel ligt momenteel iets meer dan 10% boven de huidige koers.

 

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
oktober 14 14:22 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen