De outlook van Martin Arnold voor vier valuta’s

Voor 2017 verwacht, Martin Arnold, directeur en FX & Macro Strategist bij ETF Securities, de volgende bewegingen van de belangrijkste valuta’s. De dollar valt terug, gevolgd door een rebound. Het Britse pond profiteert van afnemende onzekerheid omtrent Brexit. De euro verzwakt door politieke onrust. De Japanse yen krijgt een tijdelijke boost.

De outlook van Martin Arnold voor vier valuta’sDe US dollar

“De projecties van de Federal Reserve geven aan dat de rente in de Verenigde Staten in 2017 in een aantal stappen zal stijgen, maar het is goed mogelijk dat de Fed niet aan die verwachtingen zal voldoen. De Fed lijkt verdere verhitting van de economie toe te staan. Hierdoor komt de geloofwaardigheid van de centrale bank om de inflatie te bestrijden in het geding en verwacht ik dat de dollar onder druk komt te staan. Als de Fed inziet de rente agressiever te moeten verhogen, dan zal de dollar in de tweede helft van 2017 een rebound maken.”

Het Britse pond

“Na de uitslag van het Britse EU-referendum heeft het Britse pond een dreun gekregen, maar door de gekelderde Britse munt zijn wel de bedrijfsbalansen tijdelijk versterkt. De onzekerheid waarmee de Brexit wordt omgeven, weegt zwaar op de koers van het Britse pond, maar zal in de loop van de tijd vervagen. Ik meen dat het Britse pond op zijn dieptepunt is aanbeland. In afwachting van het oordeel van het Britse Hooggerechtshof of de Britse regering goedkeuring moet vragen aan het parlement om de Brexit in gang te zetten kan er koersvolatiliteit ontstaan.”

De euro

“De geplande verkiezingen in 70% van de eurozone (op basis van bbp) in 2017/18 zullen voor politieke onzekerheid zorgen en een stijging van de euro waarschijnlijk beperken. Zonder een katalysator die de inflatie opstuwt, zal de Europese Centrale Bank (ECB) waarschijnlijk monetair moeten blijven stimuleren waardoor verdere neerwaartse druk op de euro ontstaat.”

De Japanse yen

“De Japanse yen zal in eerste instantie in 2017 profiteren van de politieke onzekerheid en bezorgdheid over de bewegingen op de obligatie- en aandelenmarkten. Ik verwacht een verzwakking van deze trend en de Japanse yen kan eind 2017 lager eindigen als Japanse investeerders in het buitenland op zoek gaan naar meer rendabele activa.”

Het bericht De outlook van Martin Arnold voor vier valuta’s verscheen eerst op The Asset.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 18 16:02 2017 Print dit artikel