Detailhandelsverkopen VS vallen tegen

De Amerikaanse detailhandelsverkopen zijn in december tegen de verwachtingen in met 0,1% gedaald na een stijging van 0,4% in november.

Detailhandelsverkopen VS vallen tegenDat zou weleens te maken kunnen hebben met een tegenvallende afzet van pc’s. Bovendien houden de consumenten de hand op de knip en zetten ze de besparing op energie niet om in consumptie: ze spekken hun spaarrekening.

Bedrijven blijven last houden van de lagere commodityprijzen. De PPI is in december op jaarbasis met 1,0% gedaald na een daling van 1,1% in november. Sinds begin 2015 daalt de PPI maandelijks, net als in China.

Het is een structureel probleem voor de wereldeconomie. De extra daling van de olieprijs vandaag kan het herstel van de PPI vertragen. Brent-maart-2016 is maar liefst 4,4% lager op 29,52 dollar.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
januari 15 15:27 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen