Digitale vermogensbeheerder opgericht door ex-werknemers van BCG en Rabobank GFM

De oprichters van Caltrix Capital zijn Joost Kamermans en Bram Haenraets en hebben een achtergrond in de financiële industrie.

Digitale vermogensbeheerder opgericht door ex-werknemers van BCG en Rabobank GFM

Om de deuren te openen voor professionele partijen heeft de digitale asset markt baat bij fondsmanagers met een professionele achtergrond.

In een jonge markt met nog weinig regulatie en een gebrek aan custody mogelijkheden van institutioneel niveau, willen zij die brug vormen.

Digitale assets en blockchain technologie

Digitale assets (beter bekend als “cryptoassets”) zijn een nieuw type asset class gebruikmakende van ‘Distributed Ledger Technology’ (DLT) (ook wel genoemd: “blockchain technologie”). Middels het gebruik van cryptografie maakt het mogelijk om peer-to-peer (P2P) waarde te sturen zonder dat daar een ‘Trusted Third Party’ (TTP) aan te pas komt. Het is een vorm van digitaal vertrouwen dat in de softwarecode is geprogrammeerd en zorgt ervoor dat het zogenaamd “vertrouwensloos” is.

Diversificatiemogelijkheid voor de professionele portfolio

“Naast dat deze technologie fundamenteel veel potentie biedt voor tal van potentiële use cases in verschillende sectoren, is het vooral ook vanuit een portfolio optimalisatie perspectief momenteel erg interessant”, zegt Haenraets. “Deze nieuwe asset class heeft ten eerste een lage correlatie met traditionele assets en daarnaast zorgt de hoge volatiliteit voor een kapitaal efficiënte diversificatiemogelijkheid, m.a.w. er is enkel een kleine allocatie nodig om toch een significant effect te hebben op een investeringsportfolio.”

Digitale transformatie voor vermogensbeheerders

Ook op operationeel vlak biedt deze technologie mogelijkheden door processen te digitaliseren en automatiseren, van KYC- en AML-processen tot marktdata infrastructuur. “Wij weten dat dit een ‘hot topic’ is bij veel vermogensbeheerders en is bij ons aan de orde van de dag. Wat belangrijk is voor potentiële investeerders, zowel professioneel als particulier, is om je goed te laten informeren”, zegt Kamermans. “Binnen ons eigen netwerk horen we dat veel partijen vragen krijgen van klanten en investeerders waar ze niet altijd een antwoord op hebben. Wij assisteren professionele partijen zoals family offices of vermogensbeheerders en bieden graag, tijdens een eerste kennismaking, op vrijblijvende basis ons advies aan.”

Lees hier het hele artikel

  Categories:
november 28 16:15 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen