Dow Jones moeizaam hoger

De Amerikaanse aandelenmarkten open hoger zoals verwacht mag worden na de uitspraken van Fed-president Powell, waarmee hij suggereerde dat een renteverlaging mogelijk is.

In de premarket staat de S&P +0,28%, Nasdaq +0,39% en Dow Jones +0,28%. In Europa is het beeld nog saaier met een FTSE 100 en een DAX die een pas op de plaats maken.

US Bonds staat 2,05% en daarmee nog boven de grens van 2,0% ofwel de markt lijkt er rekening mee te houden dat andere krachten zullen opspelen die een renteverlaging zullen bemoeilijken. Denk daarbij eens aan een akkoord tussen China en de VS, waardoor de olieprijs omhoog zal schieten en de inflatie een grote stap maakt richting het doel van 2,0%.

De Dow Jones (26.860,20) blijft schurken tegen de bovengrens van de bandbreedte. De RSI van bijna 70 geeft aan dat de markt overbought is. Een correctie zou niets bijzonder zijn. Het prijsmomentum lijkt ook een aanval te willen ondernemen op de 0-lijn. Na een doorbraak zal de reactie in een stroomversnelling komen. De golf van kwartaalcijfers die op gang begint te komen kan dat nog voorkomen of vertragen.

 

Dow Jones moeizaam hoger
Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juli 11 13:27 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen