Euro grote verliezer bij komst van yuan als SDR

Het is positief dat de Chinese renminbi in het SDR-mandje van het IMF wordt opgenomen, menen Eric Chaney, hoofd research en Aidan Yao, senior econoom Opkomend Azië bij AXA Investment Managers.

“Het illustreert de grote stappen die China zet richting broodnodige hervormingen, economische voorspoed en sociale stabiliteit. Paradoxaal genoeg onderstreept de erkenning van de Chinese renminbi als wereldmunt ook de aanhoudende hoofdrol van de Amerikaanse dollar in de wereldeconomie. Het gewicht van de dollar in het SDR-mandje neemt namelijk toe. De euro blijft achter in dit grote “valutaspel”. Op de korte termijn zal de SDR-opname geen significante gevolgen hebben. Op de middellange termijn zijn de gevolgen groter. De instroom van kapitaal richting China als gevolg van de opname schatten wij de komende vijf jaar in op maximaal 600 miljard dollar, ofwel 120 miljard dollar per jaar vanaf 2016.” De euro/dollar is vandaag 1,0597. Op dagbasis zit de koers onderin de bandbreedte.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 02 13:59 2015 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen