‘Geen spoedige overname KPN’

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen verwacht niet dat KPN snel wordt overgenomen. Dat zei hij in reactie op berichten dat het Franse Orange KPN als mogelijke overnameprooi ziet. The Wall Street Journal kwam dinsdagavond met dat nieuws.

KPN

Een bod heeft alleen zin als KPN en Orange dat in goed overleg regelen, denkt Versteeg. Volgens de analist zou de leiding van het concern nog helemaal geen zin hebben in een overname. Hij wijst er ook op dat er nogal wat verschillen zijn tussen de Franse en Nederlandse bedrijfscultuur. Dat zou een samenwerking bemoeilijken.

Er gaan al langer geruchten over een mogelijke overname van KPN. Het Mexicaanse América Móvil wilde het concern in 2013 al inlijven, maar kon niet op voldoende steun rekenen.

Orange zou op KPN azen om de marktpositie te vergroten en zo zelf geen overnameprooi te worden, volgens The Wall Street Journal. Ook KPN wacht waarschijnlijk hetzelfde lot, voorziet Versteeg.

‘Geen spoedige overname KPN’

Door de overnamegeruchten deed KPN woensdagochtend goede zaken in de AEX. Het aandeel koerste 1,4% hoger op 3,40 euro. Het gemiddelde koersdoel ligt volgens Guruwatch op 3,92 euro. Recentelijk verhoogde Nomura Securities het houdadvies voor KPN naar kopen.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
AEX
  Categories:
december 09 12:26 2015 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen