Geert-Jan Nikken op CashcowTV: ‘Oppassen voor AEX, S&P, Galapagos en ASMI’

Beleggers moeten extra voorzichtig zijn met welke aandelen ze kopen. De gevaren stapelen zich op, zo blijkt tijdens het eerste onlinewebinar van CashcowTV met Geert-Jan Nikken van TradeIdee namens Société Générale. Welke aandelen zijn hot en welke zeker not?

Geert-Jan Nikken op Cashcow TV: Oppassen voor AEX, S&P, Galapagos en ASMIRondje langs de markten:

AEX: Op 575 ligt een horizontale lijn. Index staat aan de onderkant van opwaartse trendkanaal. Dat lijkt positief. Twijfels zijn er ook, zoals uit de weekgrafiek blijkt. De spanningsmeter is een duidelijk waarschuwingssignaal. Op korte termijn geen aanval op de 700.

S&P: Er is sprake van divergentie tussen de ontwikkeling van de koersen en de spanningsmeter. Het is een waarschuwingssignaal. Ik hou rekening met een flinke correctie.

Euro/dollar: Ben ik positief over. De oude dalende lijn is doorbroken. Deze werkt nu als steun. Koerslijn wijst op een stijging tot boven de 1,2550.

Bitcoin: Positief.

Goud: Hervatting opgaand beweging goud lijkt waarschijnlijk. Er is nog sprake van een afkoeling op een eerdere stijging. Markt werkt naar een vervolg op de eerdere stijging.

TA, Turbo’s & Trucks

Met Turbo’s kan versneld worden ingespeeld op een beweging in aandelen of indices. Bij de beoordeling van de kansen en risico’s kijkt Geert-Jan Nikken vooral naar indicatoren als Wolk, Divergentie, Reversal en Fibonacci.

Nikken kiest er niet voor om in Turbo’s te investeren met een extreem hoge hefboom; hij kiest voor een hefboom van 5. Voordelen van een Turbo’s zijn onder meer het beperkte kapitaalbeslag en de ingebouwde stop-loss.

In dit onderdeel van de webinar wordt besproken welke aandelen ‘hot of not’ zijn: KPN, Randstad, Philips, Galapagos (dalend vertrouwen, een niveau van 62 euro wordt genoemd), Unibail Rodamco (positief), Air France-KLM (ik word langzamerhand wat positiever), BAM, ASMI (parabolische beweging), ASML (rustpauze) en RD Shell.

Heeft u CashcowTV gemist en wilt u het alsnog bekijken? Bekijk de video dan hier on demand terug.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
februari 26 05:19 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen