Georgette Boele (ABN Amro): ‘Dollar gaat omlaag’

De neerwaartse druk op de Amerikaanse dollar is voorlopig afgenomen en de dollar-index is weer boven het niveau gestegen van het 200-daags voortschrijdend gemiddelde.

Georgette Boele, valutadeskundige bij ABN Amro: “Ten eerste was de Amerikaanse inkoopmanagersindex van de dienstensector hoger dan verwacht. Ten tweede profiteerde de dollar van het feit dat de handelsspanningen tussen de VS en China zijn afgenomen. De vraag is: zal de dollar verder stijgen? We denken dat dit onwaarschijnlijk is, omdat er veel tegengestelde factoren zijn die de belangrijkste valuta’s binnen een krappe bandbreedte houden. Daarnaast blijft de dollar relatief duur en verwacht onze VS-econoom dat de economie van de VS zal verzwakken. Kortom we verwachten geen sterke stijging van de dollar, we verwachten zelfs een daling.”

Georgette Boele (ABN Amro): 'Dollar gaat omlaag'

Lees hier het hele artikel

  Categories:
november 08 13:24 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen