Geschrokken maar geen paniekreacties fondsenindustrie

Opnieuw zijn analisten en fondsenmanagers verrast door een verkiezingsuitslag. De politieke nederlaag van premier May bij de Britse verkiezingen is even verrassend als het eerdere referendum over een Brexit en de verkiezingsoverwinning van Trump. “Een nieuwe shock”, zegt Michael Browne, fondsmanager Europese aandelen bij Legg Mason.

“De positie van May als premier is verzwakt”, meent Minica Defend, hoofd Global Asset Allocation Research bij Pioneer Investments. “Het zal een impact hebben op de onderhandelingen over Brexit.” Lukas Daalder, Chief Investment Officer bij Robeco: “De Conservatieve Partij is de meerderheid kwijt. Een ‘hung parliamen’ is onvermijdelijk, maar uiteindelijk zal er niet veel veranderen. We zullen het Brexit-dansje moeten maken.” Maar het zal wel gevolgen hebben voor de economie. Azad Zangana, Senior European Economist bij Schroders: “Wij verwachten een daling van de consumptieve bestedingen en de investeringen vanwege de politieke onzekerheid. Het zorgt voor een extra vertraging van de economie.”

Het Strategy Team van Standard Life Investments verwacht een toename van de credit spreads. “Binnenlandse aandelen en Real Estate Investment Trusts zullen het relatief minder goed doen.” Verontrustend zijn de uitspraken geenszins. Op het moment dat de lucht is geklaard zullen nieuwe kansen zich aanbieden. Mark Burgess, CIO bij Columbia Threadneedle: “De kans op een hard Brexit is kleiner geworden. Dat is positief voor zowel de economie van het VK als Europa. Het vertrouwen in het VK wordt bepaald hoe snel een nieuwe regering kan worden gevormd.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juni 09 13:04 2017 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen