Goede kwartaalcijfers, eindejaarsrally S&P mogelijk

Zo hebben meerdere partijen hun exposeer naar aandelen afgelopen dagen verhoogd, ondanks de grote onzekerheid van de uitslag van de stembusgang van komende dinsdag. Bij een overwinning van Donald Trump wordt hel en verdoemenis voorspeld.

Analisten en beleggers die zich op aandelen richten, zien daarentegen andere, juist hoopvollere signalen: een eindejaarsrally als de trend van de positieve cijfers over het derde kwartaal aanhouden. Tot nu toe bedraagt de gemiddelde winstgroei van de S&P 1,6 procent. Dat zou de eerste groei zijn op jaarbasis sinds het eerste kwartaal van 2015.

Maar liefst acht sectoren in de S&P laten een groei op jaarbasis zien. Vooral vastgoed, utilities en financiële waarden doen het goed. S&P Dow Jones Indices is ook positief. ‘Van de 302 bedrijven die tot dusver hun cijfers hebben gepresenteerd, doet 73 procent het beter dan de verwachtingen. Historisch is dat gemiddeld 67 procent’, zegt Howard Silverblatt van S&P.

Ook wijst hij er op dat verkopen sterker zijn dan verwacht, 55 procent van de bedrijven overtreft de verwachtingen, wat erop zou wijzen dat consumenten weer geld spenderen. Tegenover CNBC verklaarde Torsten Slok van Deutsche Bank dat het erop lijkt dat de ‘economische expansie zich voorzet’.

Nederlandse banken positief

Deze week maakte ABN Amro MeesPierson bekend dat zij de aandelenweging van aandelen van neutraal naar gematigd overwogen heeft gebracht. De private bank doet dit op basis van lagere koersvolatiliteit en betere winstvooruitzichten.

In een marktvisie schrijft Rabobank dat het beeld van Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven ook voor het komende kwartaal positief is, waarmee dit kwartaal een keerpunt kan zijn voor de winstontwikkeling daar.

‘Aangezien aandelenkoersen uiteindelijk de winstontwikkeling volgen is dat goed nieuws. De S&P 500-index bewoog van december 2014 tot juni 2015 (zes kwartalen) per saldo zijwaarts en wist afgelopen kwartaal uit die zijwaartse ontwikkeling te breken. Wij onderwegen aandelen uit de Verenigde Staten, dan nog blijft het de regio met het zwaarste gewicht,’ aldus de bank.

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
november 01 16:10 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Fondsnieuws

Fondsnieuws is het grootste online platform voor beleggingsprofessionals in Nederland.

Toon meer artikelen