Gouden greep Microsoft zal koers flink hoger zetten

De opzijgeschoven (ex)topman Altman van OpenID heeft als een Ben Hur zijn rentree gemaakt bij Microsoft als eindverantwoordelijke voor de nieuw op te zetten AI-afdeling.

Het gedwongen vertrek van Altman bij OpenAI laat een wrange en bittere smaak achter, omdat het er alle schijn van heeft dat investeerders zonder geweten en met enkel dollartekens in de ogen hem de bestuurskamer hebben uitgejaagd. Altman was een groot voorstander van onder meer het ter discussie stellen van de veiligheid en daarmee de toekomst van kunstmatige intelligentie. Money-pickers geven de voorkeur aan mooie winstcijfers en oplopende aandelenkoersen.

500 van de 700 werknemers van OpenId staan achter Altman en hebben aangegeven bereid zijn hem te volgen. Zij zullen dus waarschijnlijk naar Microsoft gaan. Microsoft kan zich niets mooiers wensen: een gouden greep. Zij heeft nu nog meer controle en marktbeheersing over kunstmatige intelligentie, en heeft daarmee een dominante positie op de AI-markt.

Beleggers zouden dat wel eens kunnen besluiten met een sterke stijging van de koers/winstverhouding van Microsoft, dat nu 35 keer de winst noteert bij een koers van 377,44 dollar. De koers zou wel eens kunnen doorschieten naar 450 dollar.

Gouden greep Microsoft zal koers flink hoger zetten

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
november 21 08:57 2023 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen