Heeft de Fed de rente te vroeg verhoogd?

De decembernotulen van de Fed zullen vandaag worden gepubliceerd. Analisten zullen op zoek gaan naar aanknopingspunten om de volgende renteverhoging te voorspellen.

Inmiddels staat de olieprijs weer onder druk: Brent-feb-2016 staat maar liefst 4,09% lager op 34,93 dollar per barrel. De spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran hebben niet lang voor een vaste stemming gezorgd, omdat het er niet naar uitziet dat het gevolgen zal hebben voor het aanbod.

Zolang de economie de vermeende overproductie niet kan opnemen, moet dat als een signaal worden gezien dat het economisch klimaat dreigt te verslechteren. Analisten zouden zich daarom weleens kunnen gaan afvragen of de Fed niet te vroeg de rente heeft verhoogd. De euro/dollar is 1,0747.

Heeft de Fed de rente te vroeg verhoogd?

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
januari 06 14:58 2016 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen