Schrijven puts Heineken laten gisten

Heineken heeft het afgelopen jaar de omzet met 5,4% zien stijgen tot 21,9miljard euro en de nettowinst van 2,1 miljard naar 2,2 miljard euro.

Mooie cijfers, maar beleggers vinden het minder leuk dat de onderneming last heeft van de euro en dat de groei van de winstmarge tijdelijk zal afnemen van 40 basispunten naar 25 basispunten. Heineken wil een dividend uitkeren van 1,47 euro per aandeel, 9,7% meer dan een jaar eerder. Dat zegt iets over het vertrouwen dat het bestuur heeft in de toekomst en is veel belangrijker dan de tijdelijke dip in de winstgroei. Het aandeel noteert 81,46 euro en is daarmee beneden de steun gekomen van 84 euro. De volgende ligt op 78 euro, een mooi niveau om puts te schrijven.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
februari 12 12:07 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen