Hoger dividend in het verschiet

  

Hoger dividend in het verschiet 

Eric Poelmann 
Ik ben een liefhebber van voetbal. En ja, mijn favoriete club is Ajax. Vorig seizoen speelde Ajax top. En dit seizoen heb ik er een hard hoofd in. Toch ben ik blij, dat één speler weer bij Ajax is teruggekeerd. Ik heb het over Klaas Jan Huntelaar. Hij was voor mij in zijn beste jaren een top spits. Een goede spits staat op de plek waar de bal is. Maar een top-spits staat op de plaats waar de bal komt. Dat laatste is kenmerkend voor Klaas Jan. Als top dividendbelegger moet u ook op de plaats zijn waar het dividend gaat komen. U moet dus wat vooruit denken. Als u een goed rendement nastreeft, moet u naar aandelen zoeken die hun dividend elk jaar weer verhogen. En u zit helemaal goed als u die aandelen vindt in een sector, die veel belovend is.

Groeidividend is goede graadmeter
Als u een lange termijn visie heeft, dan weet u dat aandelen met een groeidividend uw inkomen op peil houden. Inflatie maakt u dus niet armer. En laten we eerlijk zijn, het geeft toch een goed gevoel als u elk jaar uw rendement ziet groeien. En dat laatste realiseert u met aandelen met een groeidividend. Belangrijk is ook het verhaal achter het dividend. Een heel hoog dividend is vaak een signaal dat het minder goed gaat met een onderneming dan u zou denken. En het is een signaal, dat een dividendverlaging eerder te verwachten is dan een dividendverhoging. Maar groeidividend vertelt iets over de gezondheid van een onderneming. Het management van een onderneming verhoogt immers zijn dividend alleen, als het inkomen van de onderneming in de naaste toekomst blijft groeien. Ik heb geen glazen bol, waarin ik kan zien of een onderneming zijn dividend het volgend jaar weer gaat verhogen, maar uit de dividendpolitiek van de afgelopen jaren is vaak veel af te lezen.

Cloud computing is in
Vandaag behandel ik een aandeel, waar ik op grond van de dividendontwikkeling van de afgelopen jaren van verwacht, dat het zijn dividend de komende drie jaar kan verdubbelen. Het is geen aandeel met een heel hoog dividend op dit moment, maar het is wel een aandeel in een veelbelovende sector. En het is een aandeel, dat bewezen heeft dividendgroei niet te schuwen. Ik heb het over CoreSite Realty Corp (NYSE: COR). Als u ogen en oren goed hebt opengehouden de laatste jaren, dan weet u dat cloud computing enorm in de lift zit. Uit kosten en veiligheidsoverwegingen zijn steeds meer grote ondernemingen er toe overgegaan om hun computeractiviteiten en data-opslag bij derden onder te brengen. Maar ook ondernemingen die hun eigen hardware willen houden, brengen hun service op andere plaatsen onder om te vermijden, dat er aanvallen op hun servers kunnen plaatsvinden. Ook kunnen ondernemingen op deze manier vermijden dat ze het slachtoffer worden van natuurgeweld. We weten allemaal dat Florida regelmatig met orkanen te maken heeft en Californië met aardbevingen. 

Stevige dividendverhoging
CoreSite Realty biedt een oplossing voor ondernemingen die hun servers en data elders willen onderbrengen. De onderneming heeft goede keuzes gemaakt en plukt daar nu de vruchten van. Het dividend is het afgelopen jaar met 70% verhoogd en het aandeel heeft nu een dividendrendement van 3,1%. De aandeelhouders profiteren dus mee van de goede ontwikkelingen. In de afgelopen twee jaar is het dividend meer dan verdubbeld. Als basis voor het dividend geldt bij een REIT de funds from operations (FFO). Niet de winst van de onderneming, omdat daar ook de afschrijvingen in worden meegenomen en met deze boekhoudkundige stap valt de winst bij een REIT te laag uit. CoreSite keert 80% van de FFO aan zijn aandeelhouders uit. En omdat de FFO met zo’n 24% per jaar groeit, zal het dividend de komende jaren flink kunnen meegroeien.

Wilt u meer weten over aandelen met een GroeiDividend, dan is de gelijknamige nieuwsbrief van Eveline Vrisekoop een aanrader. Wilt u hier meer over weten, klik dan hier.

  

Hartelijke groet,

Eric Poelmann    

 

De auteur heeft een positie in CoreSite Realty Corp.


Eric Poelmann (1947) is redacteur van
DividendRadar.nl een website voor de dividendliefhebber. Nu de rente zo laag staat, realiseert hij zich als geen ander dat dividend een serieus alternatief is voor beleggers die van inkomen uit hun spaargeld afhankelijk zijn. Wekelijks publiceert hij over allerlei vormen van dividendinkomen. Daarbij komen zowel conservatieve beleggingen als de wat meer speculatieve beleggingen in dividendaandelen aan de orde. 
 
   

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
september 13 22:46 2017 Print dit artikel