iDealing: provisievrij handelen op Euronext

Online broker iDealing breidt uit naar Nederland en België met een baanbrekende stap: er kan vanaf nu zonder provisie worden gehandeld in effecten die staan genoteerd op de Euronextbeurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs. Met deze stap vervult iDealing zijn ambitie om als eerste beleggersplatform de ‘zero-provisie handel’ in Europa te introduceren.

iDealing is één van de oudste online effectenmakelaars in Europa. Het werd in 2000 in Groot-Brittannië opgericht als dé lage-kosten online broker en begon in 2012 met activiteiten in Frankrijk. Uitbreiding naar Nederland en België was een logische volgende stap gezien het lidmaatschap van Euronext.

“Sinds de oprichting vijftien jaar geleden is het onze raison d’être geweest om de kosten te verlagen en om de soms lethargische brokerindustrie op te schudden. Onze aanpak spaart particuliere en institutionele beleggers enorm veel geld”, stelt Lee Foster Bowman, oprichter en CEO van iDealing.

De kosten worden laag gehouden doordat IT, custody, settlement en clearing omdat deze activiteiten niet worden uitbesteed. “Wij kunnen handel tegen lage kosten en zonder provisie aanbieden en tegelijkertijd winstgevend blijven omdat we onze variabele kosten tot een zo laag mogelijk niveau hebben gebracht. We hebben vrijwel alle kosten kunnen wegsnijden die met derden partijen te maken hadden”, aldus Bowman.

Iedere klant die via iDealing handelt in effecten op de Nederlandse, Franse of Belgische beurs kan dit doen zonder provisie te betalen. Waar de klant woont is hierbij van geen belang.

Institutionele en particuliere beleggers in Nederland en België hebben toegang tot het volledige pallet van aandelen, obligaties, fondsen, ETF’s, futures, opties, FX, CFD’s en spread bets op alle markten waar iDealing actief is.

In de bijlagen vindt u een kort vraaggesprek met Lee Foster Bowman en een vergelijkingstabel voor iDealing en de belangrijkste Nederlandse concurrenten.

Vergelijkingstabel_2 dec.pdf

iDealing_Interview met Lee Foster Bowman_2 dec 2015.pdf

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 02 09:29 2015 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen