India positieve kentering trend

De iShares MSCI India ETF noteert 31 euro. Trendmatig is aangezet gegeven voor een nieuwe stijging. ESG-aanhangers zullen huiveren als ze aan een belegging in India denken.

De ESG-score is een magere 4,9 uit 10. Het is ook een vies land met een CO2-uitstoot van 552 ton per omzeteenhoud. De koers/winst van 21,5 past bij en groei en potentie van de onderneming. Beleggers lijken wat overdreven te reageren door te stellen dat India wat van zijn glans verloren doordat de economische groei is gedaald naar een zesjaarsdieptepunt van 5,0% op jaarbasis in het tweede kwartaal. Arjen van Dijkhuizen, econoom bij ABN Amro: “Recente economische data zijn over het algemeen ook niet echt veelbelovend. Toch denken we dat de groei de komende jaren wat kan versnellen, aannemende dat de versoepeling van het macro-economische beleid gaat doorwerken en de externe omgeving (na een moeilijk 2018-19) gaat stabiliseren. Eén van de belangrijkste risico’s die dit herstel zou kunnen doorkruisen houdt verband met zwakheden in de financiële sector.”

India positieve kentering trend

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
november 18 03:17 2019 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen