Kans of gok: verdubbeling koers ING (waarom niet)

Eens zal ING uit de bandbreedte springen. Al 12 jaar beweegt de koers tussen de 4 en 16 euro.

Later deze week publiceert ING het kwartaalbericht. Wij zullen vooral kijken naar de mate waarin de mogelijke vrijval van voorzieningen effect heeft op de winst. Op basis van het rendement op 2- en 10-jarige obligaties zou een lichte verbetering van de rentemarge mogen worden verwacht.

Het charttechnische plaatje is kansrijk. De koers staat op 13,06 euro boven de weerstand van 12 euro op op basis van de daling in 2007 en de zijwaartse beweging sinds 2010. Hierdoor is een nieuwe aanval op de 16 euro mogelijk.

Waarom

Fundamenteel stijgt de kans dat ING charttechnisch kan uitbreken. In het voordeel zijn de normalisering van de rente, meer bewegingsvrijhed van de mensen door het einde van de lockdown en – mede daardoor – een verbetereing van het economisch perspectief.

Koopje

Na de doorbraak van de weerstand van 16 euro kan de koers doorstoten naar 20 euro en nog waarschijnlijker naar de high van 27 euro uit 2006. Die beweging past bij de huidige geraamde koers/winstverhouding van 10,2.

Kans of gok: verdubbeling koers ING (waarom niet)

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
februari 01 06:36 2022 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen