Kansen in Chinese aandelen in 2022

Beleggers in Chinese aandelen doen er verstandig aan in 2022 verder te kijken dan de bekende megacaps de MSCI China Index, zoals Tencent en Alibaba.

Kansen in Chinese aandelen in 2022Volgens Wenli Zheng, portfoliomanager, China Evolution Equity Strategy, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat ze moeten beleggen in kleine, illiquide of riskantere aandelen. China is een zeer liquide markt, met ongeveer 500 bedrijven met een marktkapitalisatie tussen 5 en 30 miljard dollar, en nog eens duizenden bedrijven in de klasse van 1 tot 5 miljard dollar. Het streven van de Chinese overheid naar gemeenschappelijke welvaart en eerlijke concurrentie kan ook dienen als ruggensteun voor kleine en middelgrote ondernemingen om te floreren.

Na de COP26-top zullen de schijnwerpers in 2022 opnieuw gericht zijn op wereldwijde koolstofreductie. China bevindt zich in een goede positie om een leider te worden op het gebied van hernieuwbare en groene energie – het land produceert 70% van alle zonnepanelen ter wereld, 50% van alle elektrische voertuigen en een derde van alle windturbines. China heeft ook een prominente positie verworven in de wereldwijde toeleveringsketen voor de grondstoffen die essentieel zijn voor de elektrificatie, zoals zeldzame aardelementen, kobalt, lithium en koper. De overgang van een koolstofintensieve economie naar een duurzamere economie biedt een ruggensteun voor de industrialisering en Zheng is dan ook optimistisch over de vooruitzichten van diverse bedrijven in 2022 en daarna.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
december 14 06:28 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen