Vlog: 6 kansen in mei

Professionele beleggers zijn erg enthousiast over Shell, zo blijkt uit de periodieke enquête van Corné van Zeijl.

Kansen in meiEn welke aandelen zijn nog meer interessant? Volgens de pro’s staan Unilever en Aegon op een gezamenlijke tweede plaats. Ahold, Heineken en ASML vervolmaken de lijst. Ahold staat al het hele jaar op de top lijst. Twee maanden leverden een outperformance op, twee maanden een underperformance.

Aan de flopkant staat Just Eat TakeAway wederom fier bovenaan. Ook van Unibail en Adyen moet u het niet hebben aldus de experts.

Corné van Zeijl: “De AEX steeg in april met een bescheiden 1,1%. De beurs begon erg optimistisch aan de maand, maar aan het einde ging het als een nachtkaarsje uit. Het lag zeker niet aan de kwartaalcijfers. Die waren meer dan goed. En de bedrijven die de mooiste cijfers lieten zien werden daar ook goed voor beloond. Dat was ook de reden dat de experts zo enthousiast waren in hun aprilverwachtingen. Voor mei is het optimisme redelijk verdampt. 29% van de ondervraagden denkt dat de AEX meer dan 2% gaat stijgen. Aan de andere kant verwacht 26% een daling.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
mei 04 07:25 2021 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen