Kansen met een obligatie-ETF

Met het verminderen van de renteangst nemen de kansen voor obligaties toe.

Geraldine Sundstrom, portfoliomanager Asset Allocation bij Pimco: “Nu rentes wereldwijd stijgen zien we structureel kansen in obligaties. Wij geloven dat ten tijde van hogere inflatie en een wereldwijde economische teruggang, voorzichtigheid geboden is. Desalniettemin heeft de volatiliteit in financiële markten ook beleggingsmogelijkheden opgeleverd. Vanuit macro-economisch perspectief zien de vastrentende waarden er gunstig uit, obligaties zijn historisch gezien doorgaans veerkrachtig in een recessie.”

De VanEck iBoxx Euro staatsleningen AAA-AA1 ETF noteert 18,63 euro. De ETF lijkt uit een diep dal te kruipen. Tegen de 20 euro ligt een duidelijke historische weerstand. Dat niveau komt overeen met een charttechnische weerstand.

Kansen met een obligatie-ETF

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
november 24 08:13 2022 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen