Kempen neemt afscheid van twee smallcap-managers

Dit meldt Morningstar op haar website. Volgens de fondsbeoordelaar zijn het niet de minsten die vertrekken bij het smallcap-team van Kempen, dat ook het ASN Duuzaam Small & Midcapfonds beheert.

Hammerson gaf sinds 2010 leiding aan het team en was daarnaast een van de beheerders van het Kempen Sustainable Small-Cap Fund. 

Millar was een van de langstzittende beheerders in het team, aldus Morningstar. ‘Hij kwam in 2006 bij Kempen in dienst als analist om vier jaar later beheerder te worden in het Europese small-cap team. Hij was verantwoordelijk als medebeheerder voor het Kempen European Small-Cap Fund en het ASN Duurzaam Small & Midcapfonds.’ 

Verloop ‘aanhoudend hoog’

Morningstar vindt het verloop van personeel binnen het team ‘aanhoudend hoog’.  ‘Onder de leiding van Hammerson vertrokken in de periode van 2011 tot en met 2015 in totaal vijf beheerders en analisten.’

Meest recent vertrokken Chris Andrews in juli 2014 en Simon Turner in december 2014. Andrews startte vervolgens onder het label Silvercross bij IBS Capital Management een eigen smallcap-fonds. 

Bij Kempen werden hij en Turner vervangen door Tommy Bryson en Erwin Dut. Volgens Morningstar zijn dit kwalitatief goede managers, maar is meer stabiliteit in de teamsamenstelling noodzakelijk om de fondsen als bovengemiddeld te kunnen bestempelen.

Na het vertrek van Hammerson en Millar zullen Mark McCullough en Tommy Bryson verantwoordelijk zijn voor de drie Europese small-cap fondsen die het team in Edinburgh beheert. Dut zal zich volledig gaan richten op het beheer van Kempen Oranje Participaties. Eerder werkte hij ook voor de Europese small-cap strategieën. 

Het Kempen Europese smallcap-team zal straks nog uit vijf beheerders en analisten bestaan, waar dat er eerder acht waren, aldus Morningstar.

 

 

 

Lees hier het hele artikel

  Categories:
maart 10 17:29 2016 Print dit artikel