Koffie-hausse zal beleggers lekker smaken

Bij Starbucks zult u het niet hebben gemerkt, maar sinds 2011 is de prijs van koffie met bijna 80% gedaald naar 0,84 euro basis de ETFS Coffee.

Een keer moet er een omslag komen. Dat moment lijkt te zijn gekomen, omdat de oogst lager zal zijn dan de vraag. Arabicakoffieprijzen sprongen vorige week vrijdag met 4,54% omhoog, aldus ETFS. Beleggers wisten daar goed op in te spelen. Koffie ETP’s realiseerden vorige week de hoogste instroom sinds september 2013. Charttechnisch is niet veel nodig voor een stijging van de prijs met 25 eurocent. Dat klinkt weinig, maar het gaat wel om een stijging van bijna 30% vanaf het huidige niveau. Waarschijnlijk is dat nog maar het begin. De haussiers hebben de smaakt weer te pakken.

Koffie-hausse zal beleggers lekker smaken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
juli 10 15:28 2018 Print dit artikel

Toon meer artikelen

Over de auteur

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Toon meer artikelen